Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

WEB https://yildirimmtal.meb.k12.tr
Adres : Bekirdere Mah. Ayça Sk. No 92 Şehir Hastanesi Arkası İzmit / KOCAELİ
VİZYON : Çağın gereklerine uygun eğitim veren, keşfetmeyi amaçlayan, öncelikli olarak tercih edilen, eğitimdeki kalitesiyle kendisini kanıtlamış, adli alanlarda nitelikli eleman yetiştiren lider bir eğitim kurumu olmak.
MİSYON : Devletini ve milletini seven, ülkesinin kalkınmasında sorumluluk sahibi olan, mesleki alanda güncel bilgileri takip eden ve uygulayan bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR :

Öğretim Şekli :Tam Gün Tam Yıl
Isınma : Doğalgaz
Servis : 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle öğrenci servis hizmeti sağlanamamıştır. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı için öğrencilerimizin servis hizmeti alabilmeleri için çalışmalar devam etmektedir.
Ulaşım : Şehir içi toplu taşıma araçlarına ait, İzmit Orduevi ve İzmit Öğretmenevinin bulunduğu bölgedeki kalkış merkezinden hareket eden 71 nolu hat ile ulaşım sağlanabilir. Özel araç ile gelişlerde Şehir Hastanesi, Cephanelik Stadı, Deprem Müzesi, Tavşantepe Mezarlığı gibi bilinen yerler okula ulaşımda kılavuz olarak kullanılabilir.
Yerleşim Yeri : Bekirdere Mah. Ayça Sk. No.92 Şehir Hastanesi İnşaatı Yanı İzmit / KOCAELİ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 2000 m
Kontenjan Bilgileri : 136
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz sınavsız statülü öğrenci alımı yapmaktadır.
Sportif Etkinlikler : Floor Curling Gençler A Karma Takım Kocaeli il 1.liği, Erkek takım Kocaeli İl 4.lüğü Güreş Gençler B Kocaeli il 2.liği, Judo Gençler A Kocaeli İl 3.lüğü Bocce Gençler A Kız Takımı Kocaeli İl 3.lüğü
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : AMGEN Biotech Experience ( Sınıfta Bilişsel Keşif )